Veleposlanik Japana posjetio Saborsko

Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Nj. E. Yoshio Tamura i župan karlovačke Županije Ivan Vučić posjetili su danas Saborsko povodom  donacije medicinske opreme koju Vlada Japana donira Domu zdravlja Ogulin, odnosno ambulantama u Saborskom i Plaškom.

Veleposlanik Japana Nj. E. Yoskia Tamura u ambulantu u Saborsko stigao je kako je i predviđeno točno u 10,30 sati, gdje su ga dočekati ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelec, načelnica općine Saborsko Đurđica Špehar, načelnik općine Plaški Ivan Šego, dožupan Miljenko Rebić i župan Karlovačke županije Ivan Vučić, a potom su zajednički razgledali ambulantu i uručili donaciju.

U 11.00 sati gosti su obišli Područnu školu u Saborskom gdje su ih dočekale učiteljice s djecom obučenom u narodne nošnje  što se posebno dojmilo veleposlanika Tamuru.

Načelnica općine Saborsko Đurđica Špehar, ovim putem javno zahvaljuje Japanskom veleposlanstvu na dodjeljenoj donaciji našoj ambulanti, ravnateljici Doma zdravlja Ogulin Zlati Kurelac, županu Ivanu Vučiću i dožupanu Miljenku Rebiću, koji su danas posjetili našu općinu, koja uz pomoć dobrih ljudi svakim danom, polako ali sigurno, ide u bolju budućnost.

 

Read More

 

Ova donacija će omogućiti još bolju primarnu zdravstvenu skrb za cjelokupno stanovništvo a posebno ono starije životne dobi, kojih ovdje imamo najviše.

Ženska udruga “ŽAS” zajedno sa nastavnicama iz škole i djecom priredili su dojmljiv doček veleposlaniku Japana. Gosp. Tamura je bio dirnut dočekom sa svima se slikao i ponaosob rukovao, razgledao ije zložbu rukotvorina, pogledao slike stradalog i obnovljenog Saborskog, kao i izložbu slika o dosadašnjem radu Udruge ”ŽAS” koje su od svog osnivanja aktivne. Članice Udruge su pripremile i malu zakusku kao i toplu okrijepu u ovim  hladnim zimskim danima, što je svima dobro došlo.
Protoklol je dalje nastavljen u Plaškom, gdje su se Veleposlaniku pridružili gradonačelnik Ogulina gosp. Nikola Magdić i dr. Strikić ravnatelj Opće bolnice Karlovac, ravnateljice DZ Ozalj, Vojnić, Slunj kao i mediji.

938 pogleda