Dječja igraonica “Sunce” Saborsko

Evo da konačno napišemo i par riječi o našoj igraonici Sunce, koja postoji i djeluje u prostorijama područne škole Saborsko.
Igraonica je započela s radom 2007 god pod vodstvom gospođe Kovač, koja ju je u početku vodila uz pomoć roditelja a kasnije samostalno. S obzirom da je zbog izvjesnih okolnosti morala napustiti taj rad ulogu voditelja preuzela je i sad ga obavlja gospođa Galović.
Broj djece u igraonici varira.Tako je na početku bilo i po 20-tak polaznika, ali kako su se pojedine generacije upisivale u skolu broj se smanjivao. Danas je u igraonici, na žalost, samo četvoro djece, iako ih po našim procjenama ima znatno više. Da li je tome razlog loše vrijeme i hladnoća vidjet će se kroz daljni period. No mi s našim radom bez obzira na sve nastavljamo i dalje.
Igraonica je zamišljena kao oblik druženja i socijalizacije djece, jer zbog velike raštrkanosti, mnogi se ni ne vide do polaska u školu, a na ovaj način se ipak i prije upoznaju i druže.

 

Read More

Pored igre i druženja trudimo se što kreativnije provesti naše vrijeme.Tako smo izrađivali Božićne i Uskršnje čestitke koje je onda naša općina slala svim svoim poslovnim suradnicima 2009.god. na što smo iznimno ponosni. Izrađivali smo i magnetiće od gipsa koje smo onda prodavali nasim roditeljima a za dobivene novce kupili darove za sv Nikolu.
Organizirali smo proslave rođendana za svakog našeg polaznika uz prigodan i skroman dar s naše strane.
Educirali smo djecu o raznim temama. Naročito je kod nas zaživjela ideja o recikliranju i čuvanju okoliša. Djeca su od kuće doniosila plastičnu ambalažu koju smo skupljali a potom ju je voditeljica predavala a za dobivene novce kupljene su razno razne potrepštine za daljnji rad. U našim prostorijama postoji i poseban spremnik za stare baterije. Djeca to iznimno poštuju i donose iste od kuće kako one ne bi završile u prirodi gdje im svakako nije mjesto.
I općenito kod nas se malo toga baca sve nastojimo iskoristiti i od tog nesto napraviti.
I dalje se bavimo izradom čestitki, magneta, ovih dana smo radili obilježivače stranica za čitanje pripremamo se za izradu Valentinovskih čestitki i sl. Sve navedeno zainteresirani mogu nabavaiti u prostorijama igraonice, knjižnice saborsko po simboličnim cjenama.
Od sad će mo vas na ovaj način nastojati obavjestiti o svim našim aktivnostima, projektima i druženjima.
Nadalje pozivamo sve da nam se priključe jer mi smo otvoreni utorkom i četvrtkom od 9-13 sati

 

VAŠA IGRAONICA SUNCE SABORSKO
785 pogleda