Mala Škola

 

MALA ŠKOLA“ U PODRUČNOJ ŠKOLI SABORSKO

 

U našoj PŠ i ove školske godine je počela s djelovanjem „Mala škola“.

Budući da na području općine Saborsko ne postoji specijalizirani dječji vrtić koji bi zadovoljio potrebe djece i roditelja za uključivanjem u odgojno-obrazovni program, škola u suradnji s općinom provodi program rada s djecom u godini prije polaska u prvi razred osnovne škole. Program „Male škole“ realizira se u prostorijama PŠ Saborsko. Prostorija u kojoj se održava nastavni program prilagođena je djeci toga uzrasta. Realizacija rada programa predškole usklađena je s radom škole, jer stručni voditelj koji je predviđen za vođenje predškole je učitelj koji će učenike predškole učiti i u sljedeće četiri godine osnovnog obrazovanja. Zahvaljujući predstavnicima općine Saborsko, koje je planirano izdvojilo novac iz proračuna za ove namjene, osnovne potrebe su zadovoljene i program „Male škole“ je mogao početi s djelovanjem.

Read MoreOve školske godine 2010/2011. u „Malu školu“ su upisana dva učenika. Jedna djevojčica Matea Hodak i jedan dječak Matej Špehar. U ovoj školskoj godini „Malu školu“ vodi učiteljica Danijela Matijević Šimić. Nastavni proces je počeo s djelovanjem 01. ožujka 2011.godine i trajat će do 31. svibnja 2011. godine. Dani realiziranja programa, koji se odvija dva puta tjedno, su utorak i četvrtak.

Kako bi program bio što obuhvatniji i u skladu s potrebama sredine, roditelje redovito izvješćujemo o radu predškole i po potrebi uključujemo u realizaciju programa.

Učiteljica Danijela

 

 

 

 

826 pogleda