Sječa granja na cestama za Blata i Dabar

CategoriesDogađanja

Do mjesta Blata, u općini Saborsko, napokon se može doći bez problema. Naime prošli tjedan su Hrvatske ceste pošišale živice na toj dionici u Blatima, naselju općine Saborsko, koje je udaljeno od sjedišta nekih 15 km. Kroz Blata prolazi 4km županijske ceste, od državne D42 do željezničke stanice i dalje do kraja naselja. Hrvatske ceste su ovih dana izvele detaljno čiščenje tj. sječu granja i ponekog stabla u pojasu ceste, što napokon omogućava normalnu vožnju tom dionicom, kojom se do sad skoro pa i nije moglo proći a da se ne ošteti auto.

Svi ovi radovi su rezultat prošlogodišnjih dogovora načelnice i Hrvatskih cesta, a sad se taj dogovor i realizira na terenu, što nam svjedoče i ove slike.
Slijedi  uređenje pojasa oko županijske ceste  od Ličke Jesenice prema Dabru, kao i proširenje i asfaltiranje 1,7km ceste, nakon razminiravanja, od željezničke stanice Lička Jesenica do granice spoja sa Ličko senjskom županijom prema Dabru. Kad se uredi ova dionica, napokon će se riješiti veliki problem i omogućiti da se sa tim najbližim pravcem prema Otočcu sigurnije i brže prometuje. Uređena cesta će olakšati put turistima koje GPS navodi na tu relaciju iz pravca Plitvica prema moru.

Read More

Put za Vrcelje je nasipalo i poravnalo Komunalno poduzeće općine Saborsko

Ovih nekoliko slika je iz Begovca – Vrcelji, na kojima se vidi da općina itekako vodi brigu i za te zaseoke, što neki ne žele vidjeti pa stalno imaju kritike na Općinu.

Put je nekad bio pun rupa, izbrazdan i teško prohodan a sada solidan.

Kombiniranim strojem je duž puta počupano raslinje iz korijena, utrošeno je puno sati rada.

Ovaj dio puta je posebno bio neravan, obrastao i pun velikog kamenja, teško se prolazilo terenskim vozilom, komunalno poduzeće općine Saborsko ga je dovelo u pristojno stanje.

Cesta za Blata koja je ovih dana oslobođena trnja i raznog grmlja koje je raslo pored ceste.

Dio ceste uz jezero, koje se sad vidi i iz auta dok se vozite pored njega.

Živice koje se redovito ne održavaju velik su problem za sviju

Kuća iako obnovljena ipak prazna

Radovi na cesti Lička Jesenica – Dabar, sječa granja.

Stroj sa kosilicom za krupno granje

Ovo je dio ceste prema željezničkoj postaji na Perinovcu

“Radovi u tijeku”

656 pogleda