Općina Saborsko označila svoje “granice”

Danas je općina Saborsko 16 godina nakon oslobođenja dobila i svoje oznake na ulasku i izlasku iz Općine, tj. ploče s grbom i nazivom općine, Ploče su postavljene na državnoj cesti D42, jedna je prije naselja Blata na granici s općinom Plaški a druga na izlasku u pravcu Plitvica 1 km iza naselja Kuselj na granici s općinom Plitvička jezera.

Ploče su postavili djelatnici Hrvatskih cesta, ovom prilikom se načelnica općine zahvaljuje onima koji su financijski pomogli izradu i postavljanje istih.

U planu su za postaviti još dvije oznake i to kod Čorkove Uvale na granici s općinom Plitvice i na cesti za Dabar na granici s općinom Otočac, naravno kad za to bude sredstava. Naime općina Saborsko je po prvi put u svojoj (kratkoj) a Saborsko uopće po prvi put u svojoj povijesti, dobila Grb i zastavu prošle 2010. godine nakon što je novizabrana općinska uprava pokrenula proceduru izrade, primjetivši da smo jedna od samo nekoliko općina u Županiji karlovačkoj koja nije imala ni Grb ni zastavu a niti označene svoje “granice”.

 

Read More

Foto: saborsko.net

736 pogleda