Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vjeća Općine Saborsko

Danas je s početkom u 10,00 sati započela konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Saborsko, koju je otvorio predstojniknik županijskog Ureda državne uprave gosp. Spudić, na kojoj su, nakon izviješća Mandatnog odbora o rezultatima provedenih prijevremenih izbora za Općinsko vijeće, koj je pročitao Ivan Matovina predsjednik Mandatnog odbora, verificirani mandati novoizabranih vijećnika, i to: Ivan Matovina (HSS), Marko Bićanić  (HDZ) Milan Matovina (HSS), Željko Ogrizović (SDSS), Milan Jovetić (SDSS), Luka Hodak (ND), Jure Krizmanić (ND), Radojka Kurteš (SDP) i Ivan Žagrović. (HSU). Nakon utvrđivanja najstarijeg člana vijeća, sjednicom je nastavio predsjednati gosp. Ivan Žagrović vijećnik HSU-a. Po trećoj točki dnevnog reda, Ivan Žagrović je pozvao novoizabrane vijećnike da ustanu, no  tu je došlo do malog “incidenta” jer vijećnici ND nisu htjeli ustati na poziv predsjedavajućeg, jer je vijećnik Hodak vikao kako je ovaj način rada sjednice “protuustavan” i niz drugih kvalifikacija na račun općinske, županijske i državne uprave?. Određena je s tanka od 5 min. na zahtjev vijećnika Jure Krizmanića Hodakovog stranačkog kolege koji ga je pozvao van vijećnice i   uspio ga urazumiti da ustane i izgovori riječ “prisežem”. Nakon stanke pročitan je tekst prisege na kojeg su svi vijećnici prihvatili izgovaranjem riječi “PRISEŽEM”

Odbor za prijedloge i imenovanja predložio je da za predsjednika vijeća bude izabran, a na prijedlog petorice vijećnika općinskog vijeća, Marko Bićanić HDZ-ov vijećnik, za ovaj prijedlog  glasali suvijećnici HSS-a, HDZ-a, HSU-a i SDP-a, dok se ostali vijećnici (SDSS-a i ND-a) nisu izjasnili  niti ZA, niti PROTIV, niti SUZDRAŽAN ???.

Odbor za prijedloge i imenovanja za potpredsjednika Općinskog vijeća je predložio vijećnika Ivana Matovinu (HSS) što je prihvaćeno s 5 glasova ZA, 2 glasa Protiv (ND) i 2 glasa SUZDRŽAN (SDSS)

Treba također napomenuti da je sjednica prekidana nekoliko puta zbog neprimjerenog ponašanja vijećnika Luke Hodaka koji je upućivao riječi uvrede vičući; gospodinu Spudiću “komunjara”, načelnici riječju “maknite ovo čudo..i debela…” i Matovina Ivanu “izdajica” na što nitko od prozvanih nije reagirao. Umjesto da je sjednica završena za pola sata odužila se na sat i pol. Hodak se također nije htio fotografirati zajedno s ostalim vijećnicima govoreći kako ne priznaje ovu vlast.

672 pogleda