“Dani otvorenih vrata” keramička radionica u Janja Gori

Po drugi puta, danas  na prostoru Internacionalnog centra keramike Atelje Janja Gora održani su  Dani otvorenih vrata-na kojima  su sudjelovala i naša djeca iz Saborskog sa svojim radovima izrađenima na radionicama  Kreativci u Lici.

Danas su u internacionalnom Ateljeu Janja Gora održani  Dani otvorenih vrata. Kroz niz radionica od upoznavanja raznličitih vrsta gline, izrade predmeta, bojanja, prezentacije više vrsta peći firme Bosio – Zagreb kao što su lončarska kola, gline, glazure i pigmenti te različite vrste peći za keramiku. Danas su aktivno sudjelovali i naši mali kreativci iz naše keramičke radionice, koja se jednom tjedno održava u Saborskom, sve zahvaljujući  voditeljima Ateljea Janja Gora Danijeli i Branku, koji svoj entuzijazam, kreativnost i znanje prenose svima.Tako se već cijelu godinu održavaju radionice u našoj školi uz pomoć Nizozemske vlade, koja je ovaj projekt je do sad financirala, a danas smo čuli lijepu vijest da će se ovako hvale vrijedne radionice nastaviti i u budućnosti.

Naša su djeca na ovoj koloniji imala priliku izložiti sve svoje radove, i na najbolji način pokazati  da i oni okupljeni oko dobrih projekata itekako mogu napredovati i pozitivno se razvijati. Danas su kod svojih učitelja, na njihovom prekrasnom imanju smještenom u čistoj prirodi, mogli isprobati i izradu posudica na lončarskom  kolu, kao i vidjeti kako su Danijela i Branko dovršavali njihove izrađene predmete, koje su oni  napravili u Saborskom. Sve se je moglo vidjeti od gline do finalnog proizvoda.

Svi su imali  priliku na djelu vidjeti djecu-keramičare, sudionike projekta ‘Kreativci u Lici’ koji su uz predstavljanje svojih izloženih radova demonstrirali znanja stečena kroz dosadašnji  program. Projekt ‘Kreativci u Lici’ za cilj ima aktivno sudjelovanje u zajednici kroz kreativni rad i razvoj, nudeći mogućnosti samozapošljavanja, stabilnijeg i sretnijeg odrastanja i međunarodne kulturne razmjene. Da je tome tako u sve smo se uvjerili tokom današnjeg prekrasno provedenog dana.
Kako slike govore više od tisuću riječi, dalje gledajte i uživajte a sljedeće godine i posjetite ovaj Atelje,  sigurno vam  neće biti žao.

590 pogleda