U Saborskom proslavljen dan Župe i Dan Općine, sv Ivan Nepomuk

CategoriesDogađanja

Danas je u Saborskom proslavljen Dan Župe i Dan Općine Saborsko, blagdan sv. Ivana Nepomuka. Proslava je počela procesijom od crkve do spomenika žrtvama Domovinskog rata, gdje su predstavnici općinske uprave, civilnih i braniteljskih udruga položili cvijeće i zapalili svijeće, a vlč. Zlatko Sušić je predvodio molitvu za odriješenje grijeha svim stradalima u Domovinskom ratu. Proslava je nastavljena svetom misom u župnoj crkvi koju je predvodio vlč. Zlatko Sušić, inače dugogodišnji župnik u predratnom Saborskom. Kako je Prilikom priprema za proslavu sv. Ivana Nepomuka, fra Slavko je rekao, misu će predvioditi jedan svećenik kojega uvjek hvalite i kojega se uvjek rado sjećate, znali smo odmah o kome je riječ, o Zlatku Sušiću inače omiljenom svećeniku i u drugim župama gdje je službovao. Uz vlč Zlatka u misnom slavlju su sudjelovali svećenici susjednih župa: dekan ogulinski mons. Tomoslav Rogić, dekan slunjski mons. Mile Pecić, župnik Tounja fra Slaven Mijatović, fra Vice Blekić iz ogulinskog samostana, mons. Marijan Ožura župnik Cetingrada, vlč. Alojzije Knežević župnik Generalskog Stola, pop Ante Luketić župnik iz Oštarija i domaćin fra Slavko Antunović župnik Saborskog i Plaškog.

Od civilnih vlasti proslavi su nazočili; dogradonačelnik Grda Ogulina Vladimir Kubelka, načelnica Općine Saborsko Đurđica Špehar, zamjenici Zvonko Conjar i Nikola Grba, vijećnici općinskog vijeća i predstavnici raznih braniteljskih i civilnih udruga. Posebno bih zahvalio vjernicima iz župa Lovinac, Oštarije i Podupirajućem društvu Sv. Marko Križevčanin iz Skradnika koji došli u Saborsko uveličati naše slavlje. Na harmoniju je svirao Ratko Petrušenski iz Plaškog, a pjevao je župni crkveni zbor iz Saborskog.

Nakon mise goste je na ručak, u župni stan, pozvala načelnica Općine Saborsko gdje su se zajedno našli predstavnici Crkve i lokalne uprave – Općine, pa je bilo prilike i za razmjenu mišljenja o svakodnevnim temama.

627 pogleda