Izaslanstva DUZS-a i Županije karlovačke posjetila Općinu Saborsko

Dans su Općinu Saborsko, kako smo već i najavili posjetila izaslanstva DUSZ-a i Županije karlovačke. U ime DUZS-a (Državne uprave za zaštitu i spašavanje) općinu su posjetili: ravnatelj Damir Trut, mr. sig, pomoćnik ravnatelja i glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, pomoćnik ravnatelja za Službu zajedničkih poslova Cvjetko Obradović, tajnica Kabineta ravnatelja Marijana Klanac, pročelnik PUZS-aKarlovac Martin Barić.

– U ime Županije karlovačke: župan Ivan Vučić, zamjenik župana Ivan Banjavčić, vatrogasni zapovjednik Karlovačke županije Dragutin Foschio i zapovijednik JVP Ogulin Marijan Kurelac.

Goste su u ime općine Saborsko dočelali: Đurđica Špehar, zamjenik načelnice Zvonko Conjar predsjednik DVD-a Saborsko Marko Bićanić i zapovjednik Nikola Sertić

U prostoriji općinske vijećnice održana je sjednica Stožera zaštite i spašavanja Općine Saborsko, tema je bila Sustav ZiS-a u Općini Saborsko, a nakon sjdenice uslijedila je primopredaja vatrogasne opreme, vrijedne 30.000,00 kn,koju je za DVD Saborsko ovom prigodom donirala DUZS (Državna uprava za zaštitu i spašavanje).  Na kraju su se svi uputili do spomenika žrtvama Domovinskog rata gdje su odali počast stradalima i zapalili svijeće.

– Predstavnici Općine Saborsko i DVD-a Saborsko zahvaljuju:

Izaslanstvu iz DUZS-a RH na čelu sa ravnateljem Damiru Trut, mr. sig.

Kao i čelnicima naše KŽ, županu Ivanu Vučiću, dožupanima kao i vatrogasnom zapovjedniku KŽ Dragutinu Foschiu na ovoj današnjoj vrijednoj donaciji, koja će uveliko olakšati naporne akcije gašenja vatre, na ovim našim terenima.

Ovom vrijednom donacijom DUZS-a ćemo si još više unaprijediti zaštitu pučanstva, kulturnih dobara i matrijalnih stvari u općini Saborsko a samim tim i Karlovačkoj županiji, pa i lijepoj našoj Hrvatskoj.

Još jednom svima, koji ste se sjetili, naše općine male po broju stanovnika ali velike općenito, jedno veliko hvala, a donirana oprema neka služi više u preventivne svrhe nego stvarno na terenu, što će značiti da sam naš Stožer za ZIS najbolje djeluje

HVALA !

682 pogleda