Načelnica Općine Saborsko na proslavai dana Općine Tounj

U Tounju je danas veliki blagdan. Pored dana općine Tounj i dana zaštitnika župe “Sveti Ivan Krstitelj”, Tounj danas slavi i 530. godina utemeljenja grada Tounja i vladavine prvog vladara Stjepana II. Ozaljskog. Uz uobičajeni protokol Tounjci su danas napokon i dočekali svečani blagoslov potpuno obnovljenog tounjskog mosta na koji su restaurirani i vraćeni orginalni rimski vojnici i sve pripadajuće ploče i oznake.

A da ne bi ova okosnica budućeg tounjskog turizma postala samo usputna ruta nenamjernih putnika, općinsko vodstvo u suradnji sa braniteljskom zadrugom pobrinulo se gradnjom prodajno turističkog objekta uz vidikovac kraj mosta u kojem će se prodavati suveniri i autothoni tounjski proizvodi.

Današni program započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika na groblju svim žrtvama Domovinskog rata s tounjskog područja i žrtvama I.i II. svjetskog rata i poraća kod spomenika u zdencu.

U 10 i 45 započela je svečana sijednica Općinskog vijeća Općine Tounj pod predsjedanjem Nikole Katića. Uz vijećnike prisutni su bili i gosti uz predstavnike općina Saborsko, Ribnik, Josipdol,  Hrvatska Kostajnica i Karlovačke županije.

Predsjednik vijeća je započeo sjednicu državnom himnom i minutom šutnje. Pozdravio je poimence visoke goste i predstavnike medija. Nakon pozdravnog govora prepustio je riječ načelniku OpćineTounj Ivici Sopeku.

Načelnik se uz srdačne pozdrave osvrnuo na rezultate rada iz protekle dvije godine i ukratko objasnio dalje ciljeve nastojanja za osiguravanje veće kvalitete življenja za sve stanovnike ovog kraja. Nakon izlaganja podijeljena su priznanja zaslužnim osobama za proteklo razdoblje, a od prisutnih priznanja su dobili : DVD Tounj za koji je priznanje uručeno predsjedniku Ivanu Meašiću, direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić i Josip Pleš iz “Pleš Commerca”.

Nakon dodijele priznanja predsjednik je prepustio riječ gostima koji nisu došli praznih ruku, a istaknuli bi dar doktora Cvitanovića, njegovu knjigu “Karlovački politički pluralizam” poklonjenu načelniku i dar donačelnika Općine Josipdol, duborez tounjskog mosta izrađen u drvetu prema sadašnjoj obnovljenoj vizuri.

Načelnica Općine Saborsko

901 pogleda