Održana 2. sjednica Općinskog Vijeća

Danas je s početkom u 9.00 sati započela 2. radna sjednica Općinskog Vijeća Općine Saborsko, kojom je predsjedao predsjednik Marko Bićanić. U vijeće su ušla dva nova vijećnika i to; Zvonko Kovačić umjesto Ivana Žagrovića koji je podnio ostavku na svoju dužnost, a umjesto Luke Hodaka u ime stranke Nacionalni Demokrati (ND) predložen je Slavko Matovina, koji se nije pojavio na sjednici jer je njegova stranka kasno poslala dokument kojim ga predlaže za novog vijećnika. Na današnjoj sjednici je prisegao Zvonko Kovačić, a Slavko Matovina će prema Statutu i Poslovniku prisegu položiti na slijedećoj prvoj sjednici na kojoj bude nazočan.

Dnevni red je imao 9 točaka,  Na ovoj sjednici je načelnica općine podnijela izviješće vijeću u pisanom obliku koji će biti objavljen na službenoj stranici Općine Saborsko. Pod točkom 5. vijeće je raspravljalo o uvođenju mjera štednje u Općini zbog sveopće krize kako u državi tako i na lokalnim razinama, jedna od mjera bit će uvođenje redukcije u javnoj rasvijeti koja će se gasiti u 24.00 sat (u polnoć) pa do 05 sati ujutro i to u razdoblju zimskog računanja vremena (od 10. – 3. mj.). Također je donesena odluka o prodaji tri česticae općinske zemlje u Ličkoj Jesenici (za koje će biti raspisan javni natječaj) izključivo za turističko, ugostiteljsku i rekreacijsku namjenu.

 

 

Prije početka sjednice u aktualnom satu vijećnici su postavljali pitanja načelnici općine, predsjedniku vijeća i pročelniku a najviše ih se odnosili na vodovod Blata, javnu rasvjetu i na nerazvrstane puteve i  njihovo uređenje. Načelnica je odgovorila da se u protekloj godini napravilo puno, naravno ne dovoljno koliko bi svi mi i željeli jer smo ograničeni sredstvima a imali smo i prijevremene izbore koji su nas koštali skoro 100 000 kn i zato ove godine imamo probleme s financijama. Javna rasvjeta je u realizaciji jedan dio ne napravljen preostaje još platiti Elektri oko 40 000 kn za priključennje novih mjernih mjesta. Postoje obećanja SNV -a i SDSS-a da bi odvojili određena sredstva za gore navedene potrebe ali još uvjek se nema naznaka kad bi to moglo biti.

 

Izvještaj

načelnice Općine Saborsko

 

 

741 pogleda