Održano 6. hodočašće članova HSS-a u Mariju Bistricu

Hrvatska seljačka stranka održala je i ove godine svoje šesto po redu, tradicionalno hodočašće u hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu. Hodočašće je predvodilo stranačko vodstvo na čelu s predsjednikom Josipom Friščićem, a održano je u nedjelju, 18. rujna 2011. godine

U Mariji Bistrici okupilo se mnoštvo hodočasnika, članova HSS-a, njegovih simpatizera i prijatelja, pridošlih iz svih krajeva Hrvatske, a u organizaciji županijskih, općinskih i gradskih organizacija HSS-a.

Misnom slavlju prethodila je svečana hodočasnička povorka koju su predvodili stranački dužnosnici, a nakon Svete mise hodočasnici su se, pod stjegovima HSS-a, u molitvi uputili na Križni put Kalvarijom.

Svečanoj atmosferi pridonijeli su članovi HSS-a odjeveni u živopisne narodne nošnje različitih krajeva Hrvatske koji su predstavljajući svoje županije prinijeli darove oltaru.

Iz OO HSS-a Saborsko na hodočašće su išli načelnica Općine Saborsko Đurđica Špehar, njen zamjenik Zvonko Conjar i 15-tak članova i simpatizera HSS-a.

735 pogleda