Posjeta načelnice Općine Saborsko općini Cazin

Načelnica općine Saborsko Đurđica Špehar je, sa svojim zamjenikom Zvonkom Conjarom u petak 28. listopada, službeno je posjetila općinu Cazin kako bi njihovom načelniku osobno uručila pozivnicu za obilježavanje 20-te godišnjice tragedije Saborskog. Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević goste je ukratko upoznao s Općinom Cazin, susretu su bili prisutni tamošnji mediji kojima su načelnik i načelnica dali intervijue.
Općina Cazin je velika općina od 70 000 stanovnika, ima 1400 privrednih subjekta, razvijaju se kroz različite fondove a trenutno realiziraju gradnju velike poslovne zone. Općina Saborsko je mala Općina koja ima prirodne resurse koji su dobar potencijal za proizvodnju zdrave hrane i razvoj seoskog turizma oslanjajući se na Plitvička jezera, pa u tom smislu je moguća i prekogranična suradnja s općinom Cazin.

Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević obećao je doći će na Komemoraciju 12.11.2011. za 20-tu godišnjicu stradavanja Saborskog. Cazin i narod cazinskog kraja su 1991. nakon pada Saborskog primili naše prognanike kad im je bilo najgore kad su ostali bez igdje ičega što se nesmije nikad zaboraviti. Bihać i bihaćka bolnica na čelu s dr. Šantićem su pomogli našim ranjenicima koji bez njihove pomoći zasigurno nebi danas bili među živima.

HVALA IM SVIMA !

Poštovana gospodjo Špehar,
hvala Vama na posjeti i gesti sjećanja na dane za koje se ipak nadam
da se nikad takvi nece ponoviti. Nadamo se da ce period ispred nas
donijeti unapredjenje saradnje i da cemo naci zajednicka područja
saradnje i razvitka dobrosusjedskih odnosa.
U prilogu su sve slike koje imam, a vijest i slike koje su na našoj
web stranici:

http://www.opcinacazin.ba/

 

842 pogleda