Sjećanje na poginule branitelje

02.11.1991. godine, poginula su petorica naših branitelja, četvorica od granata neprijateljskog zrakoplova: Joso Matovina, Petar Matovina, Marko Krizmanić i Mile Čorak, a u rovu pogođen minobacačkom granatom iskrvario je Ante Kovačić. Poginuli su braneći svoje: svoje obitelji, svoje domove, svoje prijatelje, svoje selo. Danas nakon 20 godina s tugom se sjećamo njih petorice koji su svoje živote položili na oltar domovine i ugradili ih u slobodu koju je hrvatski narod krvlju platio.
Prošlo je dosta vremena ali rane njihovih najbližih su još uvjek bolne, pogotovo kad se približavaju ovi dani, kad iznova svake godine naviru emocije i bolna sjećanja na njihovu tragičnu smrt.  

Danas su njihova posljednja počivališta, kao i svake godine, posjetili predstavnici PU Karlovac i PP Ogulin, položili su cvijeće i zapalili svijeće na njihovim grobovima uz nazočnost načelnice Općine Đurđice Špehar, zamjenika načelnice Zvonka Conjara i četvorice branitelja: Nikole Hodaka predsjednika HVIDRE Saborsko, Josipa Matovine, Milana Bićanića i Petra Malkoča.

596 pogleda