Održana sjednica stožera zaštite i spašavanja općine Saborsko

Općinska načelnica je danas 09. 02. 2012. godine sazvala 3. Sjednicu stožera zaštite i spašavanja općine Saborsko, na kojoj je utvrđeno stanje prohodnosti prometnica i javnih površina, povodom proteklih snježnih padalina praćenih jakim vjetrom koji su stvarali velike nanose snijega, zaključeno je da su svi lokalni putevi očišćeni i stanovnici dostupni.

Na poslovima otklanjanja snijega aktivirati će se i dodatna ralica u slučaju većih snježnih padalina. Za čišćenje nerazvrstanih cesta u naseljima aktivirana je mehanizacija ugovorene službe za zimsko održavanje u skladu s operativnim planom u koordinaciji sa Stožerom zaštite i spašavanja općine Saborsko. Pozivamo mještane općine da čiste i održavaju ulaze ispred svojih obiteljskih kuća, ugostiteljskih objekata i privatnih parkirališta, pazeći na adekvatnu obuću, radi sprečavanja lomova.

Dijelovi općine koji su najproblematičniji za čišćenje lokalnih puteva zbog nanosa snijega i do 2m i za naselje Blata angažirati će se dijelom Hrvatske ceste, da bi sva naselja bila očišćena u općini u toku 24h. Molimo stanovnike za razumijevanje, kod ovakvih snježnih padavina i velikih hladnoća,jer ima prioriteta kao Hitna, ukopi i sl.

Obavještavamo cijenjene potrošače vode da zbog niskih temperatura dodatno zaštite brojila i vodomjerna okna kako ne bi došlo do oštećenja istih uslijed smrzavanja, te si time ne bi stvorili dodatne troškove.

DUZS apelira na sve građane starije životne dobi i bolesne, da bez pratnje i prijeke potrebe ne izlaze iz svojih domova, a susjede da obiđu stare i nemoćne kako bi im pružili potrebnu pomoć.

Za dopremu lijekova ili hrane do udaljenih stanovnika, svako se može obratiti na telefon općine 571 195 radnim danom ili na Mob.0997331559, radi dostave istih u slučaju potrebe.

Krizni stožer općine Saborsko

815 pogleda