Sveti Nikola kod djece u Saborskom

Sveti Nikola zaštitnik pomoraca, djece, pekara, ribara, putnika, studenata, zatvorenika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta, sve je to sveti Nikola. Svake godine 6. prosinca pokuca na vrata kako bi darivao djecu širom svijeta. Vrećicom darova nagrađuje djecu koja su bila dobra i slušala roditelje tijekom godine, dok šibu ostavlja zločestoj djeci, kako bi im pokazao da nisu na pravom putu.

Kao i svake godine i ove nas je posjetio sveti Nikola, ali na iznenađenje svih, sam, bez pratnje zločestoga Krampusa. Rekao je dječici kako su svi bili jako dobri i u školi i kod kuće i zbog toga nije poveo Krampus i donio šibe. Dječica su bila oduševljena i sretna što nema zločestoga Krampusa.

Otpjevala su svetom Nikoli pjesmicu i izrecitirali prigodnu recitaciju. Zatim  je uslijedila podjela darova.

Nakon što su svi dobili svoje darove, sveti Nikola poručio je djeci da budu dobri i sljedeće godine, te da slušaju svoje roditelje i učitelje. Nakon slikanja s djecom sveti Nikola je napustio školu. Otišao je posjetiti drugu djecu koja su ga tog dana isto očekivala. Djeca su svetog Nikolu ispratili pljeskom uz obećanje da će biti dobri, vrijedni i marljivi kod kuće i u školi.
Zahvaljujemo se Općini Saborsko koja je i u ovoj teškoj materijalnoj situaciji uspjela osigurati darove za svu djecu Saborskog.

Učiteljica Danijela Matijević Šimić

924 pogleda