PROSLAVLJEN DAN OPĆINE SABORSKO I ZAŠTITNIK ŽUPE SV. IVAN NEPOMUK

Jučer, 16. svibnja  je u Saborskom proslavljen  Dan općine i župe Saborsko Sveti Ivan Nepomuk.

Narod se već od 10,00 sati počeo okupljati oko crkve. Svečanost obilježavanja dana Općine započela je molitvom pred spomenikom ubijenim Saborčanima 1991. godine nedaleko crkve. Molitvu je predvodio župnik fra Draženko Tomić.

Vijence odnosno svijeće su položili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, general Mladen Markač, župan Ivan Vučić, načelnik općine Saborsko Marko Bićanić, načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova. Molitvu je predvodio župnik fra Draženko Tomić.

Uslijedila je sveta misa koju je služio odgojitelj franjevačkih novaka, a novaci su vodili pjevanje. U prvoj su klupi, okruženi narodom, naš načelnik općine Marko Bićanić, generali Mladen Markač i Tomo Medved, župan, gradonačelnici i načelnici susjednih općina. Propovjednik je približio narodu sv. Ivana koji je mučeničkom smrću potvrdio vjernost Kristu. Mnogi vjernici su se pričestili.

Na kraju se župnik fra Draženko zahvalio župljanima koji su pomogli u pripremi ovog slavlja te je pozvao sve u zgradu škole na ručak. Zajedničko druženje vodstva Općine, mještana i njihovih gostiju potrajalo je satima.

Pogledajte galeriju slika:

1,077 pogleda