Program sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje i Saborskog u subotu u Gavelli te osječkom i splitskom HNK

vrijeme: 18.11.2017.
mjesto: Zagreb, Osijek, Split

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, zagrebačko Gradsko dramsko kazalište Gavella u subotu će u sklopu akcije “Gavella Vama…” odigrati tri predstave u spomen na žrtve Vukovara, Škabrnje i Saborskog, dok će publika Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu moći pogledati predstavu “Priče iz Vukovara”, a u Osijeku je na programu drama “260 dana”.

Publika zagrebačkoga kazališta Gavelle u 17 sati može pogledati predstavu “Tesla Anonimus” autora koncepta Filipa Šovagovića; u 19,30 sati igrat će predstava “Srce veće od ruku” po motivima drame Elvisa Bošnjaka, u režiji Tamare Damjanović, a u 21 sat Boris Svrtan odigrat će monodramu “Moj slučaj”, za koju je ulaz besplatan.

U spomen na obljetnicu pada Vukovara, na Sceni 55 Hrvatskog narodnog kazališta Split u petak i subotu, 17. i 18. studenoga mladi glumac Pere Eranović izvest će monodramu “Priče iz Vukovara” nastalu po zapisima Siniše Glavaševića, a ulaznice za obje izvedbe je besplatan.

Predstava “Priče iz Vukovara” premijerno je izvedena u studenog 2015. godine u produkciji HNK Split i Umjetničke akademije Split kao Eranovićev završni ispit na studiju glume.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Oružane snage RH obilježit će Dan sjećanja na Vukovar izvedbom nagrađivane drame Marijana Gubine “260 dana” u režiji Dražena Ferenčine. Drama govori o teškoj sudbini desetogodišnjaka koji je s obitelji prošao srpske koncentracijske logore, a temelji se na Gubininu istoimenom autobiografskom romanu.

Predstava će biti izvedena u Domu HV-a, a ulaznice su besplatne. (Hina)

675 pogleda