Otvorenje planinarskog puta „Izvor voda“

U subotu 25.kolovoza 2018. u Općini Saborsko je službeno otvoren planinarski put „Izvor voda“ u nazočnosti brojnih planinara i gostiju, a inicijativu o otvorenju planinarskog puta je pokrenuo predsjednik Udruge rekreativaca , planinara i izletnika Mala Kapela  Josip Anušić  te grupa entuzijasta iz Saborskog.

Svojim dolaskom  i sudjelovanjem, čast nam je iskazao i prof.dr. Rade Knežević sa Fakulteta za menedžment u turizmu i ugostiteljstvu u Rijeci, rodom iz Ličke Jesenice koji, kao i većina prisutnih, nije skrivao svoje oduševljenje  ovakvom inicijativom.

Svečanost otvorenja je započela odavanjem počasti i paljenjem svijeća poginulim braniteljima kod spomenika Ranjene golubice. Svijeću za planinare su zapalili predstavnici  Josip Anušić i Ivica Vuković, te u ime Općine Saborsko načelnik Marko Bićanić.

Sve goste je pozdravio i župnik fra. Draženko Tomić koji je blagoslovio planinare i planinarski put.

Poslije blagoslova  su se svi uputili na početak puta gdje je načelnik  Marko Bićanić presjekao traku i time službeno otvorio planinarski put „Izvor voda“. Nakon toga je započeo  pohod planiranim pravcem i redoslijedom obilaska: crkva rođenja BDM, brdo Križevac na Alanu, Kuk, Veliko vrelo, Malo vrelo, „Lice Isusovo“, lovačka kuća te povratak preko Bukovače uz okrijepu na vrilcima Vejnovac , Vrilce i  Mandino vrilce.

Na kraju je svim sudionicima uručeno priznanje kao svjedočanstvo o sudjelovanju u ovom događaju  utemeljenja planinarskog puta.

Načelnik Marko Bićanić se zahvalio svima na dolasku, a posebno se zahvalio svima koji su sudjelovali u uređenju i markaciji planinarskog puta i koji su dali svoj doprinos u uspješnoj organizaciji ove svečanosti. Također je pozvao sve planinare i goste da nas ponovno posjete i da svoje doživljaje i dojmove današnjeg obilaska prenesu i drugima.

Fotogalerija:

1,090 pogleda