Svečano obilježavanje 27. obljetnice sjećanja na žrtvu Saborskog

U ponedjeljak, 12. studenog 2018. godine, svečano i dostojanstveno je obilježena 27. obljetnica sjećanja na stradavanje i okupaciju Saborskog u Domovinskom ratu.

Program je započeo polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća brojnih izaslanstava kod spomen-obilježja za žrtve Domovinskog rata, nakon čega je uslijedila molitva i obraćanje uzvanika. Okupljenima su se obratili načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović general Mladen Markač. Nakon toga je uslijedila procesija prema crkvi Svetog Ivana Nepomuka gdje je služena Sveta misa zadušnica za sve žrtve. Naposljetku je u prostoru Područne škole u Saborskom održano zajedničko druženje. Izaslanstvo Karlovačke županije predvodila je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, uz predsjednika Županijske skupštine Ivana Vučića i zastupnika u Hrvatskom saboru Tomislava Lipošćaka.

Načelnik Općine Saborsko se zahvaljuje svima koji su se odazvali pozivu i time pokazali svoje poštovanje prema žrtvi Saborskog u Domovinskom ratu.

Neka se nikada ne zaboravi.

 

Slike su preuzete s https://www.kazup.hr/52-clanci/1000907-27-godisnjica-sjecanja-na-stradavanje-i-okupaciju-saborskog.html.

916 pogleda