Kolegij župana u Općini Saborsko – 16. travnja

CategoriesDogađanja

Kolegij župana održan je u utorak, 16. travnja, u Općini Saborsko, zajedno s općinskim kolegijem.

Na kolegiju održanom u Općinskoj vijećnici, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Saborskog.

Općina Saborsko dio je projekta Slovinjske deklaracije, odnosno intervencijskog plana, čiji je krajnji cilj fizička, gospodarska i socijalna regeneracija područja.

Obzirom da je Karlovačka županija Općini Saborsko donirala 2 milijuna kuna, kako bi se zatvorio dug prema tvrtki “Olid”, Općina će od sada biti u mogućnosti prijavljivati se na razne natječaje Europskih fondova, što do sada, zbog duga, nije mogla.

Centar za mlade Saborsko, samo je jedan od projekata na kojima se  radi, kao i Dom kulture i vatrogastva te nabava komunalnog vozila (malčer ralice).

Općini je također u cilju sanirati vodoopskrbni sustav, što je ujedno i jedan od važnijih projekata, a načelnik je naglasio kako je voda ispravna te se konstantno tretira i kontrolira. Nakon prezentiranja projekata Općine Saborsko, župan je istaknuo kako je vidljiv znatan trud koji je Općina uložila kako bi se polako, ali sigurno krenulo prema razvoju ovog kraja.

86 pogleda
Veličina slova
Kontrast