Kolegij župana u Općini Saborsko – 16. travnja

Kolegij župana održan je u utorak, 16. travnja, u Općini Saborsko, zajedno s općinskim kolegijem.

Na kolegiju održanom u Općinskoj vijećnici, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području Saborskog.

Općina Saborsko dio je projekta Slovinjske deklaracije, odnosno intervencijskog plana, čiji je krajnji cilj fizička, gospodarska i socijalna regeneracija područja.

Obzirom da je Karlovačka županija Općini Saborsko donirala 2 milijuna kuna, kako bi se zatvorio dug prema tvrtki “Olid”, Općina će od sada biti u mogućnosti prijavljivati se na razne natječaje Europskih fondova, što do sada, zbog duga, nije mogla.

Centar za mlade Saborsko, samo je jedan od projekata na kojima se  radi, kao i Dom kulture i vatrogastva te nabava komunalnog vozila (malčer ralice).

Općini je također u cilju sanirati vodoopskrbni sustav, što je ujedno i jedan od važnijih projekata, a načelnik je naglasio kako je voda ispravna te se konstantno tretira i kontrolira. Nakon prezentiranja projekata Općine Saborsko, župan je istaknuo kako je vidljiv znatan trud koji je Općina uložila kako bi se polako, ali sigurno krenulo prema razvoju ovog kraja.

776 pogleda