Na dan sv. Ivana Nepomuka Općina Saborsko i župa Saborsko obilježili su svoj dan

U subotu 16. svibnja na dan sv. Ivana Nepomuka Općina Saborsko i župa Saborsko obilježili su svoj dan.

Na početku su kod spomen obilježja položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule Saborčane tijekom Domovinskog rata, nakon čega je služena sveta misa koju je predslavio domaći župnik don Goran Antunović u suslavlju svećenika ogulinskog dekanata na čelu s dekanom i župnikom Josipdola, Tounja i Kamenice Skradničke dr. Željkom Blagusom, župnikom župe sv. Križa iz Ogulina Josipom Štefančićem, bl. A. Stepinca iz Ogulina fra Petrom Grubišićem te Oštarija i Cerovnika popom Antom Luketićem.

Glazbom je misu animirao na orguljama Ratko Petrušinski. Uz vjernike svečanosti su nazočili načelnik Saborskog Marko Bičanić te predstavnici udruga iz Saborskog.

Današnja svečarska misa služi se u dva smjera, za sve preminule i pokapane Saborčane na dva mjesna groblja i širem svijeta ali i za sve žive Saborčane da nastave hodati po zemlji dok im to Bog dopušta, istaknuo je na početku mise župnik don Goran koji je prvi puta kao novi župnik predslavio župni blagdan u situaciji kada se snažno miješaju emocije i osjećaji.

Nakon mise vjernici su se zadržali u kraćem druženju i pored župnog doma, uz poštivanje uputa i preporuka HZJZ.

800 pogleda