hzz oglas

Obavijest o besplatnoj edukaciji u okviru projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“

Karlovačka turistička agencija Croatia Open Land Tours DMC iz Karlovca je prijavomna poziv za „Jačanje društvenog poduzetništva – faza I.“,  1.10.2020. ostvarila potporu i započela provedbu projekta pod nazivom „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“.Uz nadzor Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike projekt se provodi uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Kroz partnerstvo na projektu uključena jeLokalna akcijska grupa Vallis Colapis koja je već dugi niz godina vodeća organizacija za ruralni razvoj u Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji. Veleučilište u Karlovcu kao visokoškolska ustanova koja je samo u prošloj godini ostvarila 6 bespovratnih potpora iz EU i nacionalnih sredstava. Treći partner na projektu,Općina Kamanje konstantno kroz EU fondove ulaže u modernizaciju infrastrukture svoje općine.

 U okviru ovog projekta pozivamo nezaposleneosobe da se prijave na ovu besplatnu edukaciju (ukupno 40) iz ruralnih zajednica Karlovačke i Zagrebačke županije, s naglaskom na mlade, žene i one iznad 50 godina starosti.

Početak edukativnih radionicabio je predviđen za veljaču 2021., ali s obzirom na pandemiološke mjere predavanja će biti odgođena za ožujak ili travanj.Ukupno će biti provedeno 6 radionica (3 teoretske i 3 praktične).

Edukativne radionice za ciljanu skupinu – ukupno 6 radionica

Ciljevi predavanja:

 • Upoznati ciljanu skupinu sa društvenim poduzetništvom i mogućnostima koje se mogu ostvariti korištenjem usluga društvenog poduzetnika
 • Upoznati ciljanu skupinu sa ruralnim turizmom i mogućnostima koje on pruža
 • Osvijestiti ciljanu skupinu o vlastitim mogućnostima u okviru društvenog poduzetništva i ruralnog turizma
 • Doprinos ovakvog pristupa ogleda se u promjenitrendova (nezaposlenost, depopulacija, starenje stanovništva) kroz promociju društvenog poduzetništva u ruralnim područjima te doprinos regionalnom razvoju

Teme edukativnih radionica:

 1. Općenito o društvenom poduzetništvu i ruralnom turizmu
 • Predavanje na temu „Društveno poduzetništvo“
 • Predavanje na temu „Ruralni turizam“
 • Sudionici daju povratne informacije na prezentirane teme te postavljaju pitanja; rasprava svih sudionika radionice

 

 1. Društveno poduzetništvo u turizmu
 • Na predavanju, uz predavače A.Primužak i D.Birkić, sudjeluje i Krešo Rogoz, vlasnik agencije Croatia OpenLand s praktičnim iskustvom rada na terenu
 • Kako uz pomoć društvenog poduzetništva i Croatia Open Land agencije realizirati određene poduzetničke ideje – prezentacija dobre prakse ( Krešo Rogoz)

 

 1. Održivi i odgovorni turizam
 • Turistička valorizacija prirodnih i kulturnih resursa (baština) uz istovremenu zaštitu istih, primjeri iz svijeta, Hrvatske
 • Poticanje odgovornog turizma  kroz društveno poduzetništvo
 • Sudionici pričaju svoje priče, prezentiraju zaboravljene običaje i  gastronomiju po kojoj su jedinstveni što nam predstavlja bazu za kreiranje održivih turističkih proizvoda i usluga
 • Rasprava, sugestije i komentari svih sudionika radionice

 

Napomene

Pod nezaposlenom osobom podrazumijeva se osoba koja se kod nadležnog Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u evidenciji vodi kao nezaposlena. Ukoliko je osoba nezaposlena, a ne nalazi se u navedenoj evidenciji tada će prilikom dolaska (prijave) na ovu edukaciju potpisati izjavu o tom statusu nezaposlenosti.

Navedne 3 radionice održavat će se u prostorijama Veleučilišta u Karlovcu kroz teorijski dio, dok će preostale 3 radionice sadržajno pratiti teme na terenu i u praksi.

Točne termine održavanja svih radionica dostavit ćemo naknadno.

Troškovi prijevoza neće biti pokriveni međutim bit će osiguran prijevoz od strane agencije tako da svi zainteresirani mogu sudjelovati na edukacijama.

Kontakt osobe za detaljnije informacije:

Damir Kršić / LAG Vallis Colapis / 099 386 1924 / damir.krsic@vallis-colapis.hr

 

Obavijest u wordu možete preuzeti ovdje.

572 pogleda