U Saborskom svečano obilježena 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja”

U organizaciji Općine Saborsko, HVIDRA-e Saborsko i braniteljskih udruga ovog kraja hrvatski branitelji s područja Ogulina i Slunja, ali i ostalih krajeva Karlovačke županije, okupili su se u četvrtak, 5. kolovoza, u Saborskom. Pred spomenik stradalnicima Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i stradale civile u Saborskom.
U crkvi Svetog Ivana Nepomuka služena je potom Sveta misa zadušnica, poslije koje je održano zajedničko druženje uz prigodni program.
U nazočnosti brojnih braniteljskih udruga, članova obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te predstavnika gradskih vlasti Grada Ogulina, Slunja te predstavnika okolnih općina goste je pozdravio načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić.
Uz izaslanika potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, ravnatelja Uprave Ministarstva Vladimira Bergmana, saborske zastupnice Nadu Murganić i Maju Grba-Bujević, skupu je nazočila i županica Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima.
Sadržaj preuzet s Karlovačka županija.
702 pogleda