županica 2

Županica održala kolegij u Saborskom

U utorak, 07. rujna 2021. godine u Općini Saborsko održan je kolegij županice.

U Općini Saborsko županica Martina Furdek Hajdin sa načelnikom Općine Markom Bićanićem obišla je radove na izgradnji objekta koji će služiti kao Dom kulture i vatrogasni dom, ukupne vrijednosti 6,6 milijuna kuna.

Načelnik Općine Marko Bićanić zahvalio je Karlovačkoj županiji na odličnoj dosadašnjoj suradnji te je prezentirao radove i projekte u 2021. godini.

Općina Saborsko kontinuirano radi na rješavanju pitanja vodovodnog sustava. Komunalno poduzeće u postupku je nabave komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada te spremnike za razvrstavanje otpada u cilju smanjenja komunalnog otpada i recikliranju istog.

Krajem srpnja 2021. potpisan je Sporazum o izradi projektne dokumentacije za građenje dobavnog vodoopskrbnog sustava Lička Jasenica – Rakovica – NP Plitvička jezera, čija je vrijednost 10 milijuna kuna. Aktivnosti su vezane za izradu studijske i projektne dokumentacije te svih poslova vezanih uz pripremu i realizaciju projekta građenja vodoopskrbnog sustava Lička Jasenica – Rakovica – NP Plitvička jezera. Sredstva osiguravaju Hrvatske vode u iznosu od 80% te JU NP Plitvička jezera, Vodovod i kanalizacija Ogulin, Vodovod Korenica i Spelekom d.o.o. Na taj način će područje Rakovice, Saborskog i Plaškog imati riješen vodoopskrbni sustav, a čime se osigurava kvalitetan život u južnom dijelu Karlovačke županije.

Karlovačka županija do kraja 2021. godine planira provesti dva javna poziva vezana uz gospodarstvo, a oni se odnose na lovstvo (naglasak na program zaštite divljači na površinamana kojima je zabranjeno ustanovljavanje lovišta, električni pastiri…) i udruge (poljoprivreda, zaštita životinja, poduzetništvo, turizam), čije bi prihvatljivi troškovi bili edukacije, manifestacije, promidžba i slično. Novitet u raspisivanju javnih poziva u području gospodarstva, školstva i zdravstva je ta da će većina prijava biti online, kako bi se procedure natječaja i javnih poziva standardizirale, digitalizirale i pojednostavile kako za prijavitelje, tako i za provoditelje istih.

Nastojati će se aktivirati lokalne proizvođače voća, povrća te stočare kako bi se udružili u proizvođačke organizacije te zajedničkom suradnjom osigurali kvalitetniju ponudu svojih proizvoda na tržištu.

591 pogleda