IMG-20220128-WA0001

OSNOVANA TURISTIČKA ZAJEDNICA PODRUČJA PLITVIČKE DOLINE

U petak 28.siječnja 2022.g. svoju područnu Turističku zajednicu su dobile općine Saborsko i Rakovica pod imenom „Plitvičke doline“.

U konferencijskoj dvorani Plitvice Holiday Resorta u Grabovcu održana je sjednica osnivačke skupštine Turističke zajednice područja Plitvičke doline.

Obje općine se naslanjanju na prirodni i turistički biser Hrvatske-Plitvička jezera, pa je ovakvo tematsko udruživanje bilo logičan slijed, a svakako  vrijedi spomenuti da je 30% teritorija općine Saborsko pokriveno Nacionalnim parkom Plitvička jezera.

Područje za koje je osnovana turistička zajednica ostvaruje preko 50% turističkog prometa u Karlovačkoj županiji te se definitivno nameće kao predvodnik daljnjeg razvoja turizma na njezinom području.

Osnivanje Turističke zajednice područja Plitvičke doline rezultat je višemjesečne suradnje sustava turističkih zajednica u Karlovačkoj županiji te kvalitetne komunikacije s Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma i sporta koje je snažno podržalo tu inicijativu.

Prema važećoj zakonskog regulativi područne turističke zajednice imaju pristup posebnim fondovima namijenjenima samo formalno udruženim turističkim zajednicama, a ujedno otvara se mogućnost prijave i na fond za turistički nedovoljno razvijena područja na kontinentu u koja se svrstava i općina Saborsko.

393 pogleda