[POZIV IZNAJMLJIVAČIMA] Sufinanciranje fotografiranja privatnog smještaja

CategoriesNovosti

Poziv se odnosi isključivo na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu – privatne iznajmljivače (fizičke osobe).

Turistička zajednica područja Plitvičke doline u 2022. godine provodi Program podizanja kvalitete privatnog smještaja sufinanciranjem fotografiranja.

Na sjednici Turističkog vijeća 8.03.2022. godine  donesen je Program dodjele potpora  za sufinanciranje fotografiranja interijera i eksterijera smještajnih objekata privatnog smještaja i to u visini do najviše 80% ukupno prihvatljivih troškova pri čemu je max. iznos 1.000,00 kn po prijavitelju. Iznos potpore dodjeljuje se sukladno kapacitetu iznajmljivača i cijenama fotografiranja, i to:

  1. SOBA, STUDIO APARTMAN, MANJI APARTMAN – 400,00 kn (80% iznosa, odnosno 320,00 kn, snosi turistička zajednica)
  2. VEĆI APARTMAN, VEĆI BROJ  JEDINICA – 600,00 kn (80% iznosa, odnosno 480,00 kn, snosi turistička zajednica)
  3. KUĆA ZA ODMOR – 1.200,00 KN (80% iznosa, odnosno 960,00 kn, snosi turistička zajednica )

VAŽNA NAPOMENA: 

Cijene iz prethodne točke temelje se na cjeniku fotografiranja nekretnina od strane fotografa kojeg preporučuje TZ te čije cijene su umanjene 20 % za iznajmljivače s područja TZP Plitvičke doline. Ukoliko iznajmljivač angažira drugog fotografa, isto se može prihvatiti, ali u okvirima financiranja kako je navedeno. Nakon dostave prijavnog obrasca, turistički ured će u konzultaciji s fotografom dostaviti konkretnu cijenu fotografiranja.

Istraživanja pokazuju da privlačenje pozornosti potencijalnog gosta imamo ravno tri sekunde, a da se veći dio odluke o rezervaciji bazira na odličnim fotografijama. Upravo kvalitetna i profesionalna fotografija prodaje vaš smještajni objekt te je kao takva neophodna za kvalitetan nastup na booking portalima.

Smatra se da su kvalitetne/profesionalne fotografije vrlo važne u prezentaciji smještajnih kapaciteta i da je pomoć prvenstveno potrebno pružiti privatnim iznajmljivačima.

U tom smislu pozivamo privatne iznajmljivače  da se prijave u Turistički ured TZP Plitvičke doline gdje će ispuniti obrazac prijave te dobiti sve potrebne informacije o postupku ( dostava potrebne dokumentacije – dokazi o podmirenju obveza za turističku članarinu i porez na dohodak od iznajmljivanja soba za 2021. godinu, kontakt informacije fotografa s kojim mogu dogovoriti termin fotografiranja, financijski iznos fotografiranja koji pokriva TZ obzirom na kapacitet objekta iznajmljivača i ostale relevantne informacije).

Program za dodjelu potpora otvoren je do 30.09.2022. godine odnosno do ispunjena iznosa predviđenog za potpore.

PRILOZI:

 

U nastavku možete pročitati više o pripremi objekta za fotografiranje:

https://www.hrvatska-apartmani-hoteli.com.hr/upute-fotografiranje.htm

https://www.cimerfraj.hr/ideje/fotografije-koje-prodaju-smjestaj

Sadržaj preuzet sa stranice: [POZIV IZNAJMLJIVAČIMA] Sufinanciranje fotografiranja privatnog smještaja – PlitvickeDoline.hr

 

403 pogleda