saborsko2

Svečano obilježen Dan općine Saborsko

U Saborskom je obilježen Dan općine i blagdan Sv. Ivana Nepomuka, zaštitnika župe Saborsko. U ime  Karlovačke županije, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar položila je vijence kod spomenika poginulih u Domovinskom ratu, u spomen na 51 Saborčanina, koji su poginuli ili ubijeni u Domovinskom ratu. U Crkvi Sv. Ivana Nepomuka služena je sveta misa, te je u Domu kulture i vatrogastva održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Nakon uvodnog obraćanja načelnika općine Saborsko Marka Bičanića, zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar poželjela je Saborčanima sretan Dan općine i naglasila kako ovo mjesto i dalje treba iskorištavati sve potencijale koje ima. Naime, nakon što je tijekom Domovinskoga rata mjesto potpuno srušeno i spaljeno, Saborsko se posljednjih godina sve više okreće poljoprivredi, osobito proizvodnji zdrave, ekološke hrane, i turizmu, koristeći svoje prirodne resurse i prometni položaj. Blizina Nacionalnog parka Plitvička jezera pritom je nenadmašni adut, kojeg su prepoznala mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva ali i turistički djelatnici s ovog područja.

Karlovačka županija, rekla je Hajsan Dolinar, i dalje će pružati podršku u razvoju gospodarstva, a nastavit će provoditi i demografske mjere osmišljene upravo za ruralna, slabo naseljena područja.

Sadržaj preuzet sa stranice Svečano obilježen Dan općine Saborsko (kazup.hr)

424 pogleda