Održan 6. planinarski pohod “Izvor voda”

U subotu 26.kolovoza 2023. održan je 6.planinarski pohod „Izvor voda“ u Saborskom kojem su se pridružili planinari i zaljubljenici prirode iz raznih dijelova Hrvatske.

Pohod je započeo srdačnim dočekom domaćina s kavom i kolačima, a nakon kratkog druženja odana je i počast poginulim civilima i braniteljima u Domovinskom ratu. Vlč. Bruno Lovaković je predvodio molitvu za poginule i dao blagoslov svima. I načelnik Marko Bićanić  je srdačno pozdravio sve prisutne  i zaželio im ugodan boravak na području Općine Saborsko nakon čega je uslijedila šetnja duga 10-ak km preko vrha Alan, Velikog i Malog vrela rijeke Jesenice do lovačkog doma gdje je za sve sudionike pohoda osiguran ručak.

Na pohod je stigla i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Općina Saborsko se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ovog, već tradicionalnog, pohoda, a posebno  Josipu Anušiću, predsjedniku URPI Mala Kapela, organizatoru i inicijatoru ovog događaja.

Pokrovitelji ovog događaja su bili Karlovačka županija, Turistička zajednica područja Plitvičke doline i Općina Saborsko.

342 pogleda