RADOVI NA OBNOVI KROVA PODRUČNE ŠKOLE SABORSKO

Projektom obnove krova Područne škole Saborsko izvršena je kompletna obnova koja uključuje ugradnju toplinske izolacije stropova prema negrijanom prostoru tavana, zamjenu pokrova i krovne limarije, toplinsku i hidroizolaciju ravnog krova, te sve potrebne prateće radove. Radovi su izvedeni tijekom studenog i prosinca 2023. godine.
Projekt predstavlja 1. fazu kompletne energetske obnove školske zgrade, a nastavak obnove se očekuje u narednom razdoblju.
Obnovom krova djeci osnovnoškolskog uzrasta, vrtićkoj grupi koja također koristi prostore škole, kao i osoblju škole osiguran je sigurniji i ugodniji boravak u prostorijama škole. Zgrada nije bila toplinski izolirana što je rezultiralo velikim toplinskim gubicima, a samim time i visokim troškovima za energente grijanja. Provedbom projekta smanjeni su toplinski gubici čime se unaprijedila kvaliteta socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 230.199,55 eura.
Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 94.000 eura.
Naručitelj/investitor projekta je Karlovačka županija.
Izvoditelj radova je Izgradnja Popovački d.o.o.
184 pogleda